Pleaser du Google?

Pleaser du Google?

Pleaser du Google?

Skrevet af Katrine Haugaard

Ved du, hvordan du pleaser Google, så din hjemmeside bliver vist som én af de første, når du søger på Google? Her får du fire konkrete tips til, hvordan du kommer højere op i søgeresultaterne.

For at øge sandsynligheden for, at din website bliver vist på første side af Google, er der et par ting, som du skal udfylde på din website. Det hedder søgemaskineoptimering (SEO), og det er et vigtigt element i forhold til din online markedsføring og synlighed på nettet.

 

1. Lav en god søgeordsanalyse

Fundamentet for god SEO er en god søgeordsanalyse. Hvilke søgeord skal du så bruge, og hvilke ord skal du bruge dem sammen med? Ja, det kommer an på, hvad folk søger mest på. Det kan du finde ud af med Googles Keyword Planner eller fx med værktøjer som Tiny Suggest.

 

2. Meta Title // SEO-titel // Title Tag

Kært barn har mange navne, men uanset hvad vi kalder det, så er teksten i fanen på dine sider vigtig at udfylde rigtigt.

  • Mellem 40 og 70 tegn.
  • Skal starte med det valgte søgeord for siden.
  • Brug søgeordet 1-2 gange.
  • Brug kun et søgeord på én side (ellers laver du intern konkurrence).

 

3.  Metabeskrivelsen

Det er også en god idé, at skrive en metabeskrivelse. En metabeskrivelse er den tekst, som du ser under selve linket til din side i en Google-søgning.

  • Max 156 tegn (resten vises ikke på Google).
  • Skal indeholde søgeordet/sætningen naturligt i teksten.
  • Skal motivere folk til at klikke.
  • Skal beskrive sidens indhold.

4. URL // Webadresse

Google kan også godt lide, når du bruger dit søgeord i din URL. Så tænk over, hvad webadressen skal være, når du opretter nye sider, så de passer sammen med det søgeord for siden.

5. Hold øje

Når du har brugt en masse arbejde på at lave SEO på din website, er det rart at vide, om det har båret frugt. Brug derfor en SEO tracker, som fx Rank Trackereller Wincher. På den måde kan du se hvilke sider, der klarer sig godt, og hvilke du måske skal justere.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Hold dig løbende opdateret med nyt fra CoLearning om ny viden, aktiviteter og udbud af efter- og videreuddannelse.

Sammen skaber vi viden, læring og vækst